Declerck Schrijnwerk staat niet alleen in voor je buitenschrijnwerk, maar verzorgt het complete plaatje met bijpassende screens of rolluiken van hun partners Wilms en Renson. Afhankelijk van welke functies je wilt vervullen, kies je voor screens of rolluiken. Ook het implementeren van ventilatieroosters op strategische plaatsen, het voorzien van horren en andere accessoires behoort tot onze activiteiten. 

 

 

 

 

 

Waarom kiezen voor screens?

Screens of zonwering houden in eerste instantie de zon buiten waardoor het binnenklimaat aangenaam blijft, zelfs bij heel warme temperaturen buiten. We zien ze vooral bij nieuwbouwwoningen, maar doordat ze zo makkelijk te plaatsen zijn, zijn ze ook heel populair voor bestaande woningen. 

Naast het felle licht temperen, hebben screens nog de volgende voordelen:

  • Door de lichtdoorlatendheid blijft het zicht naar buiten behouden
  • Een esthetisch mooi effect
  • Gesloten screens kunnen fungeren als vliegenraam
  • De schadelijke Uvstralen worden geblokkeerd zodat je interieur intact blijft
  • Geschikt voor het bekleden van grote oppervlakken

Waarom kiezen voor rolluiken?

Rolluiken kunnen meerdere functies vervullen en worden zowel bij nieuwbouwprojecten als bij bestaande woningen geplaatst. Ze garanderen niet alleen privacy op de momenten dat je dat wenst, maar vormen ook een ideale energiebesparing.

Troeven van rolluiken zijn:

  • Een akoestische en thermische isolator het ganse jaar door
  • Laten toe een kamer volledig te verduisteren
  • Een extra beveiliging tegen inbrekers
  • Interessante combineermogelijkheden met ondermeer screens
  • Zorgen voor een gezellige sfeer binnenskamers

 

 
Wilms

Verschillende mogelijkheden screens

Zip X Zero

Deze inbouwscreens van Wilms kunnen volledig luchtdicht ingebouwd worden waardoor ze het laagste energieverbruik bereiken in vergelijking met andere oplossingen. Er is ook geen kast zichtbaar, noch aan de buiten- als aan de binnenkant.

Voorzetscreens

Een bestaande woning toch voorzien van screens zonder al te veel breek- of kapwerk? Dan zijn voorzetscreens van Wilms een goede oplossing. De kasten zijn de kleinste van de markt waardoor ze gelijk met de gevel geplaatst worden. Zo blijft het uitzicht gevrijwaard en blijft het ook qua vormgeving een mooi esthetisch geheel.

 

Verschillende mogelijkheden rolluiken

Shutter X

Deze inbouwrolluiken zijn zowel binnen als buiten onzichtbaar. Het deel van de isolatie dat weggenomen wordt voor de inbouw wordt opgevangen door een composiet profiel en een luchtdichte folie waardoor er geen warmteverlies kan optreden.

Opbouwrolluiken

Deze worden steeds samen met de ramen en deuren geplaatst waardoor je woning in één inspanning volledig in het nieuw zit. De kast is niet zichtbaar van buitenaf en binnen sluit ze volledig aan op het interieur. De kast kan immers afgewerkt worden in folie of in een RAL-kleur naar keuze.

 
wilms
renson
Wens je wat meer advies rond rolluiken of screens?